Allt fler flyttar till Eskilstuna Kommun

Eskilstuna är en kommun i Mälardalen. Kommunen ligger vackert belägen vid vattnet i Södermanland och har goda kommunikationer till Stockholm, Örebro och Västerås. På senare år har allt fler valt att bosätta sig i Eskilstuna. Det är många som arbetar i Stockholmsområdet som väljer att bo i Eskilstuna. En orsak till detta kan vara att bostadspriserna i Stockholm har stigit markant på senare år och att det är många som inte har råd att hitta ett ändamålsenligt boende i någon kommun i Stockholms län. I den här artikeln beskriver vi vilka fördelar det finns med att flytta till Eskilstuna.

Eskilstuna har mycket att erbjuda för den som värdesätter idrott och friluftsliv

Eskilstuna är en naturskön kommun. Det finns gott om kommunala badplatser i kommunens sjöar som är särskilt anpassade för barnfamiljer. Skogarna i kommunen är väl lämpade för löpträning och gång, vilket är tilltalande för den som gillar att röra på sig i naturen. Kommunen har 21 stycken naturreservat vilket är relativt många i förhållande till kommunens storlek. Det finns flera stora idrottsföreningar i Eskilstuna som erbjuder möjligheter för såväl ung som gammal att träna, oavsett om det är på professionell nivå eller på nybörjarnivå. Flera av dessa föreningar är dessutom anslutna till Riksidrottsförbundet.

Grund- och gymnasieskolorna i Eskilstuna håller hög kvalitet

En av de mest avgörande faktorerna när man som barnfamilj ska besluta var man ska bosätta sig är vilka skolor som finns i kommunen. Eskilstuna är en kommun som länge har satsat stora resurser på att erbjuda utbildning av hög kvalitet. Kommunen erbjuder en jämförelsetjänst där man som förälder kan jämföra kommunens skolor mot varandra utifrån de aspekter man själv värdesätter. Kommunen har ett aktivt skolval, vilket innebär att alla föräldrar har möjligheten att välja skola. Det innebär att barnen inte blir tilldelad en skola per automatik, utan att föräldrarna själva kan göra underbyggda skolval.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize