Besöka Eskilstuna med barn

Ska du ta dig en tur till Eskilstuna eller bor du kanske redan i området? Eskilstuna kommun är mycket vackert och har många olika aktiviteter som man kan använda sig av, speciellt aktiviteter som fungerar riktigt bra för barn. Som förälder är det inte alltid det lättaste att hitta på roliga saker att göra och därför har vi satt ihop en lista på några riktigt bra alternativ. Till vissa av aktiviteterna kan du behöva använda dig av bil, men kommunaltrafiken i kommunen är bra och gör det också möjligt att ta sig fram på annat sätt. Åker du från Stockholm eller annan ort för ett besök i Eskilstuna kan du passa på att stanna till på någon av de Work System butiker som finns på vägen. På bara ett enkelt kick kan du få bilen inrednings fixad av professionell och kunnig personal.

Bästa aktiviteterna i Eskilstuna

Parken Zoo – Älskar du och ditt barn djur och spänning? Då är det nästan ett måste att ni tar er till Parken Zoo. Här har ni möjlighet att säga hej till djur från alla olika delar av världen och kan dessutom ta er en och en annan actionfylld åktur i den stora nöjesparken. Blir det för varmt? Ingen fara! Parken erbjuder nämligen även ett utomhusbad som passar för både stora och små. Du får tillgång till alla delar av parken för entrépriset.

Lilla Stadsmuseet – Vill ni göra något som är roligt, lärorikt och dessutom helt kostnadsfritt? På Lilla Stadsmuseet får barn möjlighet att använda sig av pedagogisk lek för att lära sig mer om den historia som Eskilstuna besitter. Det bästa är naturligtvis att utställningen är helt kostnadsfri för både barn och vuxna.

Paddla kanot – Ett stort plus med Eskilstuna är att det alltid finns nära till vatten och det betyder i sin tur att möjligheterna till kanot och kajak är stora. Om du vill så kan du till och med ta dig en paddeltur genom staden, bokstavligen. Det finns en å som rinner mellan Eskilstuna och Torshälla och som är utmärkt för den här typen av vattenäventyr.

Lekland – Att gå på lekland är en lika stor dröm för barnen som det är för vuxna. Här tar det roliga aldrig slut och som förälder har man möjlighet att slå sig ner och pusta ut en stund. Eskilstuna erbjuder Leos Lekland, där barnen kan göra allt från att klättra, gunga, rutscha, krypa, studsa och mycket mer. För den som önskar finns det möjlighet att boka hela leklandet inför barnets födelsedag, men det går minst lika bra att bara beställa något gott från caféet och titta på medan barnen underhåller sig.

Teater – Att gå på teater är roligt och det finns många teatrar att vända sig till i Eskilstuna. Du har bland annat Eskilstuna Stadsbibliotek som anordnar föreställningar, men även Riksteatern och teatern Loppan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize