Bo i Eskilstuna

Med närheten till natur, kultur, naturreservat och shopping så är inte Eskilstuna bara en stad som är härlig att besöka på semestern. Det är också en stad som är trevlig att bo i. Det här inlägget är för dig som går i tankar att flytta till Eskilstuna men också för dig som redan bor där och vill ha tips på vad du kan tänka på när du väljer ett nytt boende.

Hitta rätt boende

Det finns många saker som du behöver tänka på när du ska välja var du vill bo någonstans. Är du helt ny för staden är ett tips att fråga i de Facebookgrupper som drivs av Eskilstunabor vilka områden som är bäst efter dina behov. Är du ensamstående kan ett område passa bättre än om du flyttar med hela familjen och vill ha nära tillgång till lekplatser och skolor. Gör dina eftersökningar och väg de olika för- och nackdelarna med varje område som finns för att på så sätt komma fram till de som känns mest intressanta för dig.

När du sedan har bestämt dig vilket eller vilka områden du vill flytta till kan du kolla vilka boenden som finns där. Ett bra tips är att använda dig av boneo.se där du kan se vilka bostäder som är tillgängliga just nu och vilka som kommer att komma ut på bostadsmarknaden inom den närmsta framtiden.

Lägenhet eller hus?

En annan sak du kan utgå efter när du överväger att flytta är hur du ska bo. Vill du helst bo i lägenhet eller i ett hus?

Att bo i lägenhet respektive hus har även det sina för- och nackdelar. Dessutom kan priserna variera, vilket också är viktigt att ha med i din beräkning när du överväger var du ska flytta. Du kan få ett hus i Eskilstuna till ett billigare pris, men det kan också krävas en del renoveringar.

Hyra eller köpa?

När du väljer vilket bostadsområde du skulle vilja bo i så kan du se vilken typ av boenden de har. En del områden har enbart hyresrätter medan andra har enbart bostadsrätter. Men det finns såklart även de områden som har både och.

Vill du hyra lägenhet finns det ett flertal fastighetsbolag i Eskilstuna. Som många andra fastighetsbolag så utgår de ifrån köpoäng. Ju längre du stått i kö desto fler köpoäng har du. Om du går i tankarna att flytta till Eskilstuna och du vill hyra din bostad så är det bra om du ställer dig i kö så fort som möjligt. Du kan stå i flera bostadsköer samtidigt. Förutom att hitta lägenhet att hyra via bostadskö finns det ett flertal privata hyresvärdar du kan vända dig till.

Vill du istället köpa din bostad finns det ett flertal mäklarfirmor som gärna hjälper dig med det. Är du nyfiken på hur det ser ut i de olika bostadsområdena så är ett tips att gå på visningar. På så sätt får du en inblick i hur det ser ut och du har möjlighet att ställa frågor direkt på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize