Djurparken i Eskilstuna

Eskilstunas djurpark, Parken Zoo, har under de senaste åren varit i mycket blåsväder och genomgått ändringar med nya ägare. Detta påverkade dock inte flödet av besökare så kraftigt som man först trodde. Djurparken, som består av både zoo och nöjesparker, står stadigt kvar. Här anordnas regelbundet konserter och har gästats av både familjefavoriter som Sean Banan och Tobbe Trollkarl, samt av legender som Jerry Williams. En heldag på djurparken är en upplevelse som hela familjen uppskattar, med sina många sevärdheter och roliga aktiviteter. Om man reser långväga finns det möjlighet att sova kvar i den närliggande stugbyn.

Aktiviteter på Parken Zoo

säsongen ska förlängas på Parken Zoo i Eskilstuna till mångas stora glädje. Det innebär mer tid att tillbringa på denna mysiga plats. Här finns något för alla att göra. Bada i Parkenbadets bassänger, titta på världens alla djur och leka i nöjesparken eller i Wilma och Morris lekland. Äventyrsgolf och många olika slags evenemang finns också att roa sig med. Man kan ta sig en titt in i lemurernas värld och se komodovaraner på nära håll. Kritiken som riktats mot djurparken har slagit hårt och har medfört att detta numer är Sveriges mest granskade djurpark. Trots detta ser framtidsutsikterna ljusa ut för denna lokala favorit.

Event på djurparken

Parken erbjuder olika slags event för både företag, skolklasser och privatpersoner. Man kan exempelvis boka konferenser i en unik miljö eller hyra en fantastisk festvåning. För skolklasser finns mycket aktiviteter att ta del av. Det anordnas klassresor med roliga teman och man kan få gå på lägerskola. På lägerskolan får barnen kontakt med djuren – på riktigt. Dessa program pågår under två dagar och barnen får lära sig allt om ekologi, djurkunskap och djurkontakt, samtidigt som man får leka och ha roligt tillsammans. Att se hur djuren blir matade och omhändertagna, samt lära sig hur man arbetar för att stärka utrotningshotade arters ställning, det är spännande för både stora och små.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize