Eskilstuna – en kommun i framkant

Eskilstuna är staden som ligger i norra Södermanland, mitt i mellersta Sverige och med köravstånd till Stockholm. Det är bland annat känt för sina vackra grönområden och Parken Zoo som är ett sommarmåste för barnfamiljer. Med naturreservat och sjöar som omringar staden så är det lätt att se hur Eskilstuna ibland ses som en av Sveriges finaste städer. Staden har över 100 000 invånare och med sina relativt låga huspriser så är det en stad i framkant.

Eskilstuna växer mer och mer. För familjer eller ensamstående som går i flyttankar så är staden ett bra alternativ om man längtar efter mer vatten och grönska men ändå inte vill vara allt för långt bort från de stora städerna. Det är inte bara bostadsrätter eller villor som kan hittas för mycket förmånliga priser, utan även tomter och sommarstugor. Kommunen erbjuder även flera hjälpsidor för den som vill ta hjälp av exempelvis en flyttfirma för en enklare flytt.

Intill utsträckta skogar och vattendrag går det att få tag i en sommarstuga för så lite som 400 000 kronor. Detta är ett bra alternativ för den som inte är redo att helt flytta ifrån en större stad, men som ändå vill njuta av lugnet som utkanten av Eskilstuna kommun kan erbjuda. För den som vill starta helt på ny kula och bygga ett hus från grunden så finns det tomter att förvärva för under 300 000 kronor.

Det är inte bara lugnet och grönområden som lockar människor till Eskilstuna kommun utan även jobbmöjligheter. I samband med kommunens tillväxt så har det även skapats många fler jobb under de senaste åren, särskilt hos själva kommunen. Även sjukvården har utökats och därmed finns många jobbmöjligheter för exempelvis sjuksköterskor.

Eskilstuna har även utbildningsmöjligheter med närheten till en av Sveriges äldsta musikskolor för den som är skriven i kommunen och Mälardalens Högskola som alla kan söka till. På Mälardalens högskola finns program som leder till jobb efter examen, som exempelvis lärarlinjen och bredare program inom media, design, ekonomi eller teknik. För en stabil och rolig framtid finns det mycket att välja på. Det finns något för alla smaker och dessutom är det lättare att hitta studentboende än i större städer som Lund eller Linköping. På en lite mindre högskola är det bra sammanhållning och fina chanser till att lyckas med utbildningen. I Eskilstuna kommun finns möjligheter för alla som vill, oavsett vad de är intresserade av eller är ute efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize