Eskilstuna kultur och sevärdheter

Eskilstuna, som ligger i Södermanland, har mycket att erbjuda för någon som är nyfiken eller som funderar på att flytta dit. Staden har ett invånarantal på cirka 102 065 personer. Här följer en kort genomgång av vad du kan göra i Eskilstuna, allt ifrån besöka museum till att vandra i runt i deras slående naturreservat.

Eskilstuna har först och främst ett rikt musikliv. Bland annat kom rockbandet Kent ursprungligen härifrån. Ett av deras album har namnet Hagnesta Hill, något som står för ett villaområde som finns i Eskilstuna. Andra exempel på kända artister som kommer därifrån är Pain of Salvation och Jeremy Irons & The Ratgang Malibus.Eskilstuna_river

Eskilstuna Teater är centralt beläget och används mest av Riksteatern. Teatern har plats för 410 personer. År 2006 öppnades Eskilstuna konstmuseum och museet har sedan etablerat sig i Sverige. Det finns flera andra museum att besöka i staden, som Eskilstuna stadsmuseum och Faktoriet som går igenom Eskilstunas historia. Rademachersmedjorna är historiskt kända för stadens industrialisering under 1600-talet och rymmer idag smedjor med tillhörande butiker. Andra kända museum är Munktellmuséet som fokuserar på industrihistoria och Ebelingmuséet som visar upp konstverk av Allan Ebeling.

Sevärdheterna är många i Eskilstuna. Gamla stan har kvar känslan av en äldre tid, med hus som ligger tätt och med trånga gränder. Staden erbjuder även ett vattenpalats och ett Zoo. Det finns dessutom flera vackra parker att vandra igenom runt om i staden. Eskilstuna har dessutom flera naturreservat som du kan upptäcka, men en vacker och enastående natur.

Du kanske funderar på att flytta till Eskilstuna? Köpa nytt hus eller kanske renovera ett gammalt? Ifall du du behöver dörrar, fönster eller annat liknande kan du besöka nätet för inspiration.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

accelerate