Eskilstunas bästa restauranger

I Eskilstuna finns det gott om restauranger för dig som vill uppleva en riktig smaksensation som får tungans smaklökar att jubla. Stadens matställen erbjuder allt från enklare sallader till mer avancerade rätter. Ett café som finns med med på White Guides lista över de bästa caféerna i Sverige är Café Bönan i Gamla staden. Ägaren Håkan Andersson tror att det beror på att de använder de bästa råvarorna samt att de försöker vara en samlingsplats dit alla kan känna sig välkomna. För dig som vill äta något matigare kan exempelvis The Crusty Pizza Shack, Jernberghska Garden och Korean House rekommenderas.

Råvarorna är av största betydelse

De flesta matkännare är överens om att bra råvaror är grunden för att maten ska smaka gott. En som håller med i detta påstående är Tom Forsberg som är en av grundarna till The Crusty Pizza Schack. På pizzerian lagas tomatsåsen från grunden och får puttra på plattan i minst fyra timmar. De tre grundarna har själva varit med och tagit fram en speciell ostblandning som strös över pizzorna och de bakas sedan på en krispig botten i en s.k. tunnelugn. Förutom råvarorna är ny inspiration viktigt. Det kan du få genom att titta på när ett populärt matprogram kommer till Eskilstuna, nämligen ”halv åtta hos mig”.

Från rustik husman till asiatiska smaker

Jernberghska Krog är den mysiga restaurangen som ligger i en f.d. smedja från 1600-talet. Bland skurade trägolv och målade snickerier kan du avnjuta rustik och vällagad mat. Restaurangen har flera gånger om fått ett hedersomnämnande i White Guide. Här serveras klassisk husmanskost men med en modern tvist. Om du är sugen på något mer annorlunda rekommenderas du ett besök på Korean House som tillagar koreanska specialiteter. Många av rätterna som lagas är från ursprungliga koreanska recept, medan andra har blivit ”försvenskade”. Här får du vällagad mat som serveras i stora portioner. Smakerna fyller gommen och gör besöket till en upplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize