För ung och gammal i Eskilstuna

 

I Eskilstuna är det aldrig tråkigt, här finns något för alla oavsett intresse och storlek på plånboken. Vare sig du är här över dagen eller under en längre period erbjuds en mängd aktiviteter att välja mellan.

För de allra minsta är ett besök på Leos Lekland ett måste. Här kan du låta dina charmtroll hoppa och busa i ”Spidertown” och ”Piratskeppet”, eller varför inte klättra upp i ormens torn och åka rutschkana ner genom det läskiga gapet. Bollhav med bollkanoner, sportarena, tigerrushkana och mycket annat gör att energin och kreativiteten sprudlar innan det är dags att fylla på batterierna i bistron, när du kan välja mellan barnens favoriter som hamburgare och pannkakor, till lite nyttigare alternativ.

paintball_1För de större barnen och tonåringar finns ”Ung Fritid”, som anordnar ”tjej- och killhäng” för unga från mellanstadiet och uppåt. Det kostar ingenting, och här får du möjlighet att tillsammans med andra ungdomar och ledare delta i kreativa aktiviteter och prata om det som känns viktigt i ditt liv just nu. Är du intresserad av att skriva kan ett besök hos ”Bokworms skrivcirkel” vara ett alternativ. Är du mellan 10-18 år är du välkommen att delta i deras skrivövningar som utförs både enskilt och i grupp.

För vuxna kan en promenad i ”Gamla staden” vara en avkopplande aktivitet. Genom staden går ”Långa gatan” som redan under medeltiden var pilgrimernas väg till Johanniternas kloster. Här kan du flanera mellan vackra hus och trånga gränder, ta en titt i antikbutiker och konstgallerier, eller stanna till vid ”Gamla teatern”, som är Sveriges äldsta landsortsteater.  

Är du istället ute efter lite mer fart och fläkt rekommenderas en match i ”combat archery”, vilket är en ny typ av blandning mellan bågskytte och paintball. Pilarna som används är klädda i skumgummi, och på en spelplan försöker du pricka dina motståndare. Sommartid finns en utomhusbana med uppblåsbara hinder, och vintertid spelar ni i gymnastiksalar runt om i Eskilstuna. Aktiviteten börjar alltid med en säkerhetsgenomgång.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize