Mälarsjukhuset Eskilstuna

Det finns fyra sjukhus i Södermanlands län, och av dessa är Mälarsjukhuset i Eskilstuna det största. Sjukhuset har ungefär 3 000 anställda, som varje år tar emot runt 100 000 patienter. Sjukhuset drivs av Landstinget Sörmland, och är närsjukhus för Eskilstuna och Strängnäs. Detta förklaras av att sjukhuset är beläget i utkanten av Eskilstunas östra del. Där har sjukhuset ett praktiskt läge, då man har lätt åtkomst till både E20 och riksväg 53. På så sätt kan till exempel de fyra ambulanser vid sjukhusets ambulansstation snabbt rycka ut vid behov.doctor-563428_960_720

Förutom ambulansstationen finns en rad olika mottagningar på sjukhuset, närmare bestämt 35 stycken. På Mälarsjukhuset Eskilstuna kan man således få hjälp med allt från mammografi och hörselvård till psykiatrisk hjälp och cancervård. Något som däremot inte finns på Mälarsjukhuset är en tandläkarmottagning. Det kan man däremot med största sannolikhet hitta på andra platser i Eskilstuna. I vissa städer, så som Stockholm, är problemet nästan det omvända; det finns så många tandläkarmottagningar att välja mellan, att det kan vara svårt att veta vilken man ska vända sig till. Om du vill ha hjälp med att hitta en pålitlig tandläkare i storstaden ska du gå in på Distriktstandvarden.se.

På Mälarsjukhuset finns också sedan 1991 ett patienthotell, med sammanlagt 25 rum: Althea. Patienthotellet är avsett för de patienter som har behov av att bo med nära tillgång till vård, men som inte behöver ligga på en vårdavdelning på sjukhuset. (Sjukhuset har 22 vårdavdelningar med olika inriktningar, från psykiatri till intensivvård och allt däremellan.) För att få bo på hotellet krävs dock mer än att man bara vill det själv – man måste ha fått en remiss från den behandlande kliniken på sjukhuset. Alla vårdavdelningar på sjukhuset sköts av specialistkliniker inom respektive område. Förutom de avdelningar som fokuserar på vård av sjuka patienter finns också en BB-avdelning, en operationsavdelning och en uppvakningsavdelning.

Sjukhuset erbjuder också sina patienter en rad andra tjänster genom de faciliteter som finns i sjukhusets lokaler. Man kan bland annat besöka ett apotek, ett bibliotek, en restaurang och en kyrka. Sjukhuset har också en mottagning för blodgivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize