Upplev Eskilstunas kommuns naturreservat

Eskilstuna är lite av ett paradis för den som gillar att vistas ute i naturen och uppleva omväxlande natur. Eskilstunas kommun har flertalet naturreservat där du kan upptäcka öar i Mälaren och vandra i djupa skogar. Du hittar en biologisk mångfald och en rik och varierad flora. Det finns också gott om prisvärda boenden och för dig som vill tälta finns det goda möjligheter att komma nära naturen.

Besök Askholmens naturreservat

Fyra km öster om Kviksundsbron hittar du Askholmens naturreservat. Här finns gott om vandringsstigar där du kan vandra i såväl lummig lövskog som beteshagar. Kombinationen av skog och äng gör att du kan hitta många olika arter av bland annat insekter. Vill du komma insekterna närmare är det bra att ha med sig förstoringsglas som gör det möjligt att få en närmare titt på de mindre insekterna. Du har också möjlighet att grilla vid grillplatser med utsikt över Mälaren. Kontrollera om det är eldningsförbud då det kan bli torrt i markerna redan på våren. Har du barn med dig passar den kortare vandringsstigen på två km.

Naturreservatet Herrfallet

Herrefallet har lättvandrade naturstigar och bjuder på många fina badplatser längst Hjälmaren. Naturreservatet sträcker sig över en udde och har många faciliteter. Här hittar du en mysig camping med bland annat en minigolfbana. Vandringsstigen har också informationsskyltar så du kan lära dig mer om floran och faunan samt Hjälmarens historia. Den lättvandrade stigen på fem km passar för hela familjen. Det går också att fiska kräftor under augusti och september. Tänk bara på att du behöver ansöka om tillstånd. Det kan nämligen bli dyrt vid tjuvfiske och då antalet kräftor minskat tas det på stort allvar. Du kan få mer information på campingar i området eller hos Länsstyrelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize