Eskilstunarevyn

I Eskilstuna finns en nyårsrevy som på senare år har lockat en allt större publik. Den heter Eskilstunarevyn, tar plats först på nyårsafton och hålls på Eskilstuna teater. Det som gör att Eskilstunarevyn sticker ut är att den mer handlar om humor och skratt än om att fira nyår. Nyår handlar ju också om glädje vilket man ser i revyns innehåll.

Eskilstunarevyns historia

Eskilstunarevyn är inget nytt påfund, tvärtom har de boende i staden kunnat njuta fullt ut av den här festen i över 30 år nu. 2019 var den 31:a gången som den hölls och det verkar inte som om det finns några tendenser till att partyt kommer att sluta de närmaste åren. På ett sätt har det blivit årets gemensamma fest där alla kan roas, både gamla och unga samt ensamma och sociala själar. Revyn innehåller en mängd roliga moment såsom sång, dans och överraskningar och i slutändan kan man definitivt garanteras ett gott skratt.

Det var 1989 som den första Eskilstunarevyn hölls och det första året blev det en betydligt mindre tillställning som tog plats cirka 3 mil utanför Eskilstuna. Det blev dock ett roat företag som i stort sett alla besökare uppskattade. Från början var det en ideell förening som låg bakom revyn och eftersom man hade en väldigt tajt budget och svårt att hitta lokal valde man den lilla orten Hållsta strax utanför staden och att istället ta in mycket motiverade och kompetenta medarbetare. Eftersom revyn fortsatte år efter år måste en årlig medarbetarundersökning ha gjorts och en noggrann analys som bäddade för en ännu bättre revy kommande år.

Idag kan Eskilstunarevyn räknas som Svealands viktigaste nyårsrevy som du bara inte får missa om du bor i Eskilstuna eller om du är på genomresa under nyårsafton och vill ha något kul att göra på kvällen. Detta är inte bara ett påstående utan ett bevis då revyn faktiskt har vunnit flera utmärkelser. Under kvällen hålls även tävlingar, viktiga dansnummer och andra roligheter där man delar ut både SM-guld och pokaler. Kort sagt är det en fartfylld revy där vem som helst får sitta i publiken och även delta om man anser att man har talangen som krävs.

Från nyårsafton och framåt under året

Hitintills har vi bara pratat om själva nyårsrevyn som naturligtvis hålls på nyårsafton varje år. Dock är det inte det enda datum som förekommer på agendan. Eskilstunarevyn fortsätter ända in till februari på förbestämda datum där festen och tävlingarna fortsätter. Dock är den viktigaste festen med nyårssupé och allt den 31 december och det är också då som priset är som högst.

Är du sugen på att delta på Eskilstunarevyn och få en helkväll som du aldrig glömmer – ligg då steget före och beställ biljetter i god tid. Du kan ofta läsa mer i Eskilstunakuriren efter varje nyårsafton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize