Renovera ditt hus i Eskilstuna

Som villaägare behöver du regelbundet se om huset och se till att fasaden är målad för att skydda den mot väder och vind. Om väggarna har drabbats av alger eller svamp kan de också behöva tvättas med mögeldesinfektion. När du tvättar och målar om huset regelbundet förebygger du allvarliga skador och höjer fastighetens värde.

Hos målare Kungsholmen kan du få renoveringshjälp från kompetenta målare som kan måla dina golv, tak, väggar och snickerier. För att få ett bra resultat vid målning av skåpsluckor och spröjsade fönster krävs bra material och erfarenhet, därför är det klokt att anlita professionell hjälp. K3-Måleri på Kungsholmen kan också hjälpa dig med helhetslösningar och ger resultatgaranti.

Skapa ditt drömhus

Andreas och Evelina tog över Westbergska villan, ett hus som har funnits inom familjen sedan det förra sekelskiftet. De såg husets potential och tyckte det var spännande att i det skapa sitt drömhem. När de fick tillträde till huset hade det inte gjorts några större renoveringar på fastigheten sedan 1950-talet. De satte genast igång och rev ut hela bostaden, inklusive el och VVS. Det enda som blev kvar var några av trägolven, timmerväggarna och själva ”skalet” av huset. Ett rymligt kök och stor tvättstuga var inget som prioriterades när huset byggdes, men det var viktigt för Andreas och Evelina. De rev därför ner den mindre köksentrén och gjorde en utbyggnad som hade plats för tvättstuga, groventré, ett rymligare kök och skafferi.

Utanför Södertälje låg ett gammalt fallfärdigt ödehus som fångade intresset hos Pontus och Frida. De köpte huset och har med hårt arbete och kärlek lyckats rädda en del kulturhistoria. När de först såg huset luktade det unket, var hål i väggen och regnade in. De skulle på visning för ett annat objekt i samma område när de åkte förbi det övergivna trähuset som hade glasveranda och spröjsade fönster. Frida kontaktade lantmäteriet och fick information om vem som ägde fastigheten. Hon ringde upp ägaren som dock inte ville sälja förrän flera år senare.

Tidigare hade Frida och Pontus renoverat lägenheter, men när det gällde detta hus anlitade de hantverkare för att utföra de stora jobben. Huset ser på utsidan likadant ut som när de köpte det, men nästan allt är nu utbytt. Ny fasad, nytt plåttak och fönster som har renoverats professionellt. Vatten och avlopp har dragits in och en utbyggnad har gjorts för att få ett ordentligt badrum och hall. De har använt gamla material så mycket det gått och försökt hålla renoveringen miljömässigt hållbar. Därför har de använt träfiberisolering och målat inomhusväggarna med linoljefärg som har naturliga pigment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize