Sevärdheter i Eskilstuna

Eskilstuna ligger beläget i Södermanland och bjuder på ett både rikt natur- och fiskeliv samt andra sevärdheter. Genom Eskilstuna rinner Eskilstunaån, vilken är ett vackert inslag i staden. För dig som fantasin tryter för angående saker att hitta på i Eskilstuna följer här nedan några tips på aktiviteter som kanske faller dig i smaken!

Munktellmuseet

Munktellmuseet ligger beläget vid Munktellstorget och är ett teknologimuseum som drivs av Volvo Construction Equipment. Här får du se maskinerna som hjälpte till att bygga upp Sverige och alla maskiner som visas är renoverade och fullt funktionsdugliga. Om du är intresserad av motorer, anläggningsmaskiner eller traktorer så är det här platsen för dig. Även om intresset inte riktigt finns är ett besök på Munktellmuseet att rekommendera om inte annat för allmänbildning. Platsen är otroligt rik på industrihistoria och du får en ökad förståelse för både arbetet folk utförde och utför samt för ingenjörskonsten. Munktellmuseet passar vuxet sällskap men är nog så spännande för barn med alla traktorer och andra fiffiga uppfinningar! Om du blir hungrig efter besöket finns Restaurang P2 alldeles i närheten och erbjuder både middag, buffé och självklart dessert.

Eskilstuna konstmuseum

I en stor och vacker byggnad i Munktellstaden så hittar du Eskilstuna konstmuseum, perfekt för en stund av kulturell avkoppling. Om du vill lämna din byggnad i goda händer så kontakta teknisk förvaltning för pris och konsultation. Med stor expertis hjälper de dig med allt kring din fastighet. Här visas konst och föremål från 1600-talet och framåt, gammalt blandas med nytt. Det förekommer ofta utställningar med spännande samtidskonst och det är fri entré för alla besökare. Efter att ha strosat omkring i konstvärlden en stund så finns fik på plats.

Parken Zoo

Under våren slår Parken Zoo upp portarna och håller öppet fram till sensommaren. En perfekt utflykt för hela familjen! Här finns Djurpark, Lilla Zoo och Stugby för den som önskar vistelse över en dag eller helg. På djurparken möter ni majestätiska kattdjur och busiga apor, en väldig upplevelse för de mindre i sällskapet. På Lilla Zoo kan ni bekanta er med gulliga små fluffiga kaniner, höns, getter och andra smådjur. Till Parken Zoo Camping och Stugby bokar du biljetter på Parken Zoos hemsida. Det finns gott om campingplatser och 20 stycken stugor tillgängliga för uthyrning. Här har du närheten till både Parken Zoo, badplats och butiker för den som vill shoppa eller inhandla något gott till kvällen.

Parken Zoo bjuder även på shower och det är inte ovanligt med artistuppträdanden under sommartid. Här garanteras ni en kul upplevelse för hela familjen! Bokar biljetter gör ni på Parken Zoos hemsida där även övrig info och kontaktuppgifter finns.

Eskilstuna har än mer att erbjuda, det här var bara ett axplock. Om du googlar Eskilstuna så får du en mängd resultat på roliga saker att hitta på i den här vackra staden.

Välkommen till Eskilstuna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Capitalize